otsikko.jpg

Suomi joutuu tulemaan toimeen ensi viikolla Serbiassa käytävissä EM-kilpailuissa ilman hallitsevaa Euroopan mestaria Petra Ollia.

Olli loukkasi polvensa torstaina 20.4. painiharjoituksessa Kuortaneen Urheiluopistolla pidetyllä kansainvälisellä leirillä ja sen jälkeen tehtyjen tutkimusten jälkeen Olli on yhdessä lääkärien ja valmentajansa Ahto Raskan kanssa päättänyt jättää EM-kisat väliin. Magneettikuvissa löytyi oikeasta polvesta ulkosivusiteen repeämä. Lähiaikoina selviää, joudutaanko polvi operoimaan. Vuoden päätähtäin Ollin ohella muillekin maajoukkuepainijoille on elokuun lopulla Pariisissa käytävät MM-kilpailut.

- Loukkaantuminen sattui painiharjoituksessa jalkoihinmenotilanteessa ottelussa itävaltalaisen tytön kanssa, kertoo valmentaja Raska. Erittäin harmittava takaisku, koska Petra olisi varmasti jälleen taistellut mestaruudesta. Tässä vaiheessa on kuitenkin järkevintä ottaa varman päälle, ettei riskeerata myös elokuun MM-kisoja, jatkaa Raska.

Lisätietoa: nais- ja vapaapainin olympiavalmentaja Ahto Raska, 045-2303797

** ** **

Suomen Painiliitto on valinnut joukkueen toukokuun alussa Serbian Novi Sadissa kamppailtaviin painin EM-kilpailuihin. Mukana ovat maalis-huhtikuun vaihteessa alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa mitaleilla olleet ja upealla tavalla Suomen painin uuden olympiadin aloittaneet Petra Olli, Elias Kuosmanen ja Henri Selenius.

Yhteensä EM-mitaleista Serbiaan lähtee taistelemaan yhdeksän painijaa. Viime vuoden EM-kilpailuissa Latviassa Petra Olli nappasi EM-kultaa.

Suomen joukkue EM-kilpailuihin 2. – 7.5.2017 Novi Sadiin, Serbiaan

Joukkuekutsu

Vapaapaini:
70 kg: Jere Kunnas, Helsingin Paini-Miehet (5.5.)
74 kg: Henri Selenius, Järvenpään Voimailijat (4.5.)
86 kg: Ville Heino, Porin Paini-Miehet (2.5.)
125 kg: Jere Heino, Porin Paini-Miehet (5.5.)

Kreikkalais-roomalainen paini:
71 kg: Matias Lipasti, Ilmajoen Kisailijat (7.5.)
75 kg: Tero Halmesmäki, Hyvinkään Painiklubi (7.5.)
98 kg: Elias Kuosmanen, Helsingin Haka (6.5.)
130 kg: Tuomas Lahti, Ylä-Tikkurilan Kipinä (6.5.)

Sulkeissa kilpailupäivä.

Lisätietoja: